Gården og hvem vi er

Vi, Christine og Nick, er to selvudnævnte grøntsagsavlere med store ambitioner og passioneret nørderi. Nick er opvokset i Silkeborg og har arbejdet mange år som sommelier på diverse toprestauranter i Århus. Christine er opvokset i Hjørring og arbejder deltid som molekylærbiolog på Århus Universitet. Sammen har vi en drøm om at skabe et bæredygtigt intensivt mini-landbrug med plads til stor diversitet og tæt kontakt til naturen.

Gården og vores ambitioner

I foråret 2015 købte vi gården og begyndte at virkeliggøre vores drøm.  Siden første sæson har vi afprøvet en del forskellige sorter og dyrkningsmetoder. Læringskurven har været stejl, men vi har efterhånden fundet frem til de sorter vi smagsmæssigt synes er bedst, samt en dyrkningsmetode der fungere, og som tilføre jorden liv og skåner naturen.

Nick arbejder fuldtid på gården, mens Christine arbejder deltid. Så for at kunne nå at så, dyrke, høste og sælge grønt fra 2 hektar jord uden brug af store maskiner, kræver det at arbejdsgangen er så effektiv som mulig. 

Når man dyrker grøntsager, er det i virkeligheden jorden, man dyrker. Jo mere levende jord man har, desto bedre og lækre grøntsager kan man dyrke.

Vi dyrker vores grønt efter no-dig princippet. Dvs. vi graver ikke i vores jord, da det forstyrrer jordstrukturen og det mikroliv, der er etableret i de øverst lag. Til gengæld tilfører vi massere af organisk materiale i form af kompost og grøntgødning, som alt sammen er med til at skabe en mere levende og frugtbar jord. 

JordKærGård

Jordkærvej 8

8600 Silkeborg

Tlf.: 28511545 / 20922800

Email: info@jordkaergaard.dk

CVR.: 40787658