Vores Grønt

Vores Grøntsager

Vi dyrker vores grøntsager primært på friland i 10 store bede af 450kvm, bestående af 20 mindre bede i hver. Ydermere har vi 2 250kvm drivhuse, hvor vi kan dyrke de mere sarte afgrøder. Dette giver os desuden muligheden for at dyrke meget mere grønt i ydresæsonen.

Det vigtigste for os når vi dyrker grøntsager er smagen! Det gør, at vi nogen gange må gå på kompromis med både udbytte, hårdførhed og resistens. Det gør vi gerne, for at få så smagfulde grøntsager som mulig.

Vi dyrker en stor diversitet af grøntsager og prøver nye sorter hvert år. Og så dyrker vi selvfølgelig det hele i en sund og levende jord på en bæredygtig måde.

 

Savoykål · Spidskål · Palmekål · Grønkål (3 sorter) · Glaskål (2 sorter) · Broccoli-skud · Russisk kål · Salat (8 sorter) · Mizuna (grøn og rød) · Tatsoi · Pak Choi · Spinat · Vild Rucola · Bladbeder · Radicchio · Radisser · Ræddike · Majroer (2 sorter) · Pastinak · Persillerod · Gulerødder (5 sorter) · Karotter · Gule beder · Bolsjebeder · Rødbeder · Kartofler (4 sorter) · Jordskokker · Blomkål · Fennikel · Salatløg · Forårsløg · Porrer · Hvidløg · Ærter · Bønner (3 sorter) · Hestebønner · Spiselige blomster · Græskar (5 sorter) · Squash (2 sorter) · Peberfrugt (2 sorter) · Chili  · Tomater (25 sorter) · Ingefær · Agurk

Vores Urter

Vi elsker urter! Alle slags! Og massere af det! Så det dyrker vi en del af, og sælger det i store bundter.

Friskhøstede urter indeholder et hav af gode nærrigsstoffer og antioxidanter. Og så smager de fantastisk.

De enårige urter såsom dild, koriander og kørvel dyrker vi sammen med alle vores grøntsager. De flerårige urter dyrker vi i store højbede, og de meget sarte urter dyrker vi i drivhusene.

Vi dyrker mange af de urter som alle kender, og så en del af dem som ikke så mange kender.

Isop · Vintersar · AnisIsop · Timian · Estragon · Sødskærm · Løvstikke · Bronzefennikel · Salvie · Fransk Syre · Havesyre · Rødnervet syre · Purløg · KinaPurløg · Persille · Kørvel · Koriander · Dild · Oregano (2 sorter) · Mynter (6 sorter) · CitronMelisse · CitronVerbena · Vietnamesisk Koriander · Ambra · Malurt · Rosmarin · FrugtSalvier · CitronTagetes · AppelsinTagetes · LakridsTagetes · Tallerkensmækker · Tyrkisk Dragehoved · HornVioler 

Vores Frugt og Bær

Vi har en 3500kvm stor indhegnet frugthave, hvor vores høns også holder til. Frugthaven er delt op i 3 områder. I det største område har vi ca. 60 frugttræer plantet med stor afstand og podet på vildtstammer. Det vil sige, at det bliver store træer, som er sent om at bære frugt.

I et andet område har vi espalierer med ca. 80 æbletræer, der står tæt og som er podet på svagere grundstammer. Det betyder, at træerne ikke bliver så store, men bærer hurtigere frugt, og vi kan høste mange æbler på relativ lidt plads. Og så har vi alle vores bærbuske i det sidste område.

Vi har rigtig mange forskellige æblesorter, da vi går med en drøm om at lave moster og cider en dag. Derfor har vi iblandt de mange æblesorter også en del gamle engelske cider-sorter.

Frugttræerne er stadig meget unge, så vi har ikke endnu høstet frugt fra dem endnu. Bærbuskene er så småt begyndt at give en rimelig mængde bær.

JordKærGård

Jordkærvej 8

8600 Silkeborg

Tlf.: 28511545 / 20922800

Email: info@jordkaergaard.dk

CVR.: 40787658